Advies in processen en communicatie

Lorem ipsum dolor

U bent hier: Home / Advies in processen en communicatie

Uw bedrijfsprocessen helder in kaart brengen. Daar zijn diverse tools en technieken voor, belangrijk is dat het passend is bij uw bedrijf of organisatie. Vaak zien we dat risicomanagement nog onvoldoende onderkend wordt en met name op het gebied van crisiscommunicatie, draaiboeken en wie doet wat bij een calamiteit er nog veel te doen is. We hebben daar prima handboeken voor en werken samen met gerenommeerde communicatiebureaus.

Bedrijfsprocessen

Een goed functionerend managementsysteem bevat duidelijke en werkbare procesbeschrijvingen. Hier zijn veel vormen voor en er zijn verschillende aanbieders van softwarepakketten om deze processen in vast te leggen.

Waar u ook voor kiest, het begint met het in kaart brengen van de huidige processtappen, de gewenste situatie, de verantwoordelijkheden en de kritische interfaces. Dit kan per afdeling, (onderwijs) domein, of business unit en kan op diverse manieren worden gecommuniceerd.

Zoals bijvoorbeeld een handboek of een communicatie boekje op A5 formaat, communicatie kan op vele manieren. Desgewenst kan certificatie tegen een (internationale) standaard worden verzorgd. Uiteindelijk gaat het erom dat een ieder inzichtelijk heeft wie wat doet en waar.

Crisismanagement

Een goede structuur en het in kaart brengen waar het fout kan gaan geeft rust in organisaties. Een goede voorbereiding kan in tijden van crisis het verschil maken. Reactietijden, verantwoordelijkheden, protocollen en persberichten zijn slechts een paar elementen die goed geregeld moeten zijn. Bent u er klaar voor als de cameraploeg op de stoep staat?

Draaiboek

Oud Arlesteyn kenmerkt zich door een discrete en praktische aanpak. Ruime ervaring bij o.a. de Koninklijke Marine en internationale concerns, waarborgen een werkwijze waarin geheimhouding en daadkracht voorop staan. Rust, overzicht en structuur zijn kernwoorden die in onze draaiboeken en adviezen centraal staan. We werken samen met gerenommeerde partners op het gebied van PR en Communicatie en kunnen (indien gewenst) ook voor een woordvoerder zorgen.